پژوهش
معاونت پژوهشی و تولید، از مجموعه معاونتهای دانشگاه مجازی است که به مدیریت و پیگیری امور پژوهشی میپردازد.
معاونت پژوهش در راستای اهداف کلان جامعه المصطفی، و همچنین تحقق آموزش پژوهش محور؛ اقدام به تولید محتوای علمی می نماید که فعالیت های ذیل را پی گیری می نماید:
- تولید محتوا
محتوای آموزشی و پژوهشی رشتههای مختلف دانشگاه با توجه به تنوع زبانی در این بخش تولید می شود؛ تولیدات محتوایی، دو بخش بلندمدت و کوتاهمدت را شامل می شود. محتوای آموزشی رشته ها، پیش از ارایه به دانشجو، سه گام اصلی را طی می کند:
الف. تولید متنی
به منظور ارائه محتوای آموزشی فاخر به دانشپژوهان، متن آموزشی توسط گروه های علمی به صورت تألیف، تدوین، تلخیص، و یا ترجمه با بهره گیری از اساتید و کارشناسان خبره علمی در حوزههای علوم مرتبط، تهیه می گردد.
ب. تولید رسانه
در راستای ارائه هرچه بهتر و جذاب تر محتوای آموزشی پژوهشی و همچنین غنی تر نمودن آن اساتید به تدریس متون آموزشی در استودیو های دانشگاه می پردازند و نهایتا پس از پردازش های لازم در اختیار دانش پژوهان قرار می گیرد.
ج. تولید فنی
پس از آمادهسازی محتوای متنی و تکمیل جلسات تدریس، محتوا با استفاده از آخرین دستاوردهای حوزه فناوری آموزشی در قالب های گوناگون تولید و به دانشپژوهان عرضه میشود.
- محصولات منتشره:
از جمله مشخصههای نظام تولید علم، ارائه آخرین دستاوردها و یافتههای علمی- پژوهشی است. بر این اساس، معاونت پژوهشی دانشگاه مجازی تلاش میکند بخشی از فعالیتهای خود را به این عرصه اختصاص دهد. در این خصوص می توان به مجموعه کتب و مقالاتی اشاره کرده که با همکاری گروه های علمی دانشگاه در سه حوزه تألیف، تدوین و ترجمه منتشر شده اند.
- نشریات و مجلات
Pure Life به عنوان اولین نشریه دانشگاه با ویژگی متمایز چند زبانه بودن، به صورت فصلنامهای و در زمینه مطالعات اسلامی و موضوعات مرتبط با سبک زندگی اسلامی به چاپ مقالههای علمی دانشپژوهان دانشگاه و سایر پژوهشگران می پردازد.
این نشریه به زبانهای فارسی، عربی، اردو، آذری، انگلیسی و فرانسه منتشر شده است که در سامانه نشریات المصطفی موجود می باشد.
برای مشاهده شماره های منتشر شده Pure Life و سایر نشریات جامعة المصطفی (ص) به سامانه جامع نشریات المصطفی (ص) مراجعه نمایید.
- بخش نشست ها، وبینار ها و کارگاه ها
در راستای ارتقای سطح دانش و مهارت های پژوهشی دانش پژوهان و اساتید دانشگاه، دوره ها و کارگاههای تخصصی پژوهشی برنامهریزی و اجرا می گردد. معاونت پژوهشی و تولید، دورههای متعددی را به زبانهای مختلف برگزار کرده است و آرشیو آن برای استفاده دانش پژوهان در دسترس می باشد.
- انجمن های علمی
به منظور تعمیق فعالیتهای علمی دانشپژوهان دانشگاه، تشکیل و توسعه فعالیتهای دانشجویی در قالب انجمنهای علمی در دستور کار معاونت پژوهش قرار گرفته است. در این راستا انجمن های علمی زیر تأسیس شدهاند
جهت اطلاع از چگونگی تاسیس، آشنایی، عضویت و همکاری با انجمن های موجود به لینک زیر مراجعه گردد:
- کتابخانه دیجیتال
از الزامات انجام فعالیت های پژوهشی و آموزشی کارآمد، دسترسی به کتاب، مقاله و پایاننامههای علمی می باشد. به همین منظور، کتابخانه دیجیتال المصطفی(ص) با هدف دسترسی آسان و کم هزینه به منابع آموزشی و پژوهشی و همچنین تأمین نیاز مخاطبان راهاندازی شده است.
- همکاری های علمی (امکان، نحوه درخواست...)
برای انجام همکاری علمی با دانشگاه مجازی یا ارسال مقالات خود به نشریات دانشگاه از طریق ایمیل زیر ارتباط گیری نمایید:
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
- برگزاری کنفرانس ، همایش، و کرسی های نظریه پردازی
برگزاری یا همکاری در همایشهای ملی، منطقهای و بینالمللی و نیز کرسیهای نظریهپردازی از جمله راهبردهای دانشگاه در حوزه بینالملل است، که به منظور بسط و تعمیق مباحث علمی، گفتمانسازی علمی، گفتگوی ادیان و مذاهب، مدنظر قرار گرفته است. برگزاری همایش بین المللی ظرفیت شناسی وتأثیرگذاری فضای مجازی در ارتقای آموزشهای دینی (به هفت زبان) و مشارکت در همایش های "جشنواره شیخ طوسی"، "مناسبات علوم انسانی وتمدن اسلامی" و "واکاوی منابع آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان" از جمله برنامه های دانشگاه می باشد.
- مسابقات علمی و پژوهشی
ایجاد انگیزه و ترغیب دانشپژوهان برای انجام فعالیتهای علمی و پژوهشی، از اهم فعالیتهای پژوهشی دانشگاه به شمار میرود. تاکنون ده ها مسابقه علمی اعم از کتابخوانی، گزارش نویسی کتاب، طرح پژوهشی، مقاله نویسی و نقد تولیدات علمی به زبان های فارسی، عربی، انگلیسی، اردو و آذری به همت معاونت پژوهش در دانشگاه برگزار شده یا در حال اجرا میباشد.
ب. پرسمان [آزاد] دینی
با توجه به فعالیت دانشگاه در حوزه بین الملل، پاسخ به پرسشهای دانشجویان از جمله رسالت های دانشگاه می باشد و در این راستا پل ارتباطی میان دانش پژوهان، استادان و کارشناسان برقرار گردیده است تا امکان پاسخگویی به سوالات به زبانهای مختلف وجود داشته باشد.