آیت الله دکتر عباسی در دیدار سفیر جمهوری صربستان اذعان داشت: آمادگی المصطفی برای گسترش همکاری های علمی با دانشگاه های صربستان

 

سفیر جمهوری صربستان در ایران با حضور در سازمان مرکزی جامعةالمصطفی با آیت الله دکتر عباسی دیدار و گفت وگو کرد.

آیت الله دکتر عباسی در این دیدار با خوشامدگویی به آقای دمیر کواچویچ، به معرفی جامعةالمصطفی پرداخت و گفت: المصطفی یک دانشگاه اسلامی بین المللی است که عضویت اتحادیه های معتبر دانشگاهی جهان را در اختیار دارد. رشته های این دانشگاه در سه حوزه علوم اسلامی، علوم انسانی و زبان و فرهنگ شناسی ارائه می گردد.

وی با اشاره به ارائه برخی از رشته های المصطفی در دانشگاه مجازی المصطفی به ده زبان، اظهار داشت: در کنار آموزش های بلندمدت، مرکز آموزش های کوتاه مدت و فرصت های مطالعاتی المصطفی بنا به درخواست متقاضیان، دوره های خود را برای دانشجویان، اساتید و محققان از سراسر جهان برگزار می نماید.

آیت الله دکتر عباسی با اشاره به امضای تفاهم نامه همکاری میان المصطفی و بیش از چهارصد مرکز علمی و دانشگاهی در داخل و خارج از کشور، اظهار امیدواری کرد این همکاری های علمی با مراکز دانشگاهی جمهوری صربستان نیز گسترش یابد.

رئیس المصطفی در ادامه به تشریح فعالیت های پژوهشی این دانشگاه پرداخت و افزود: فعالیت های پژوهشی المصطفی در قالب های مختلف نشریات علمی، تألیف و ترجمه، نشست ها و سمینارهای علمی و… دنبال می شود.

آیت الله دکتر عباسی در پایان با اشاره به برگزاری گفت وگوهای علمی میان جامعةالمصطفی و برخی مراکز دانشگاهی در جهان، ابراز داشت: علاقه مند هستیم شاهد افزایش این تعاملات علمی و فرهنگی با مراکز دانشگاهی صربستان نیز باشیم. حضور دانش آموختگان موفقی همانند برادران خلیل اویچ در صربستان فرصت مناسبی برای ارتقای همکاری های علمی میان دو کشور به شمار می آید.

همه کشورها در پیشرفت علمی جهان سهیم هستند

سفیر جمهوری صربستان با ابراز خرسندی از حضور در جامعةالمصطفی و دیدار با آیت الله دکتر عباسی، جامعةالمصطفی را دارای اهمیت و جایگاه علمی بسیار جدی دانست.

وی یکی از اهداف این دیدار را یافتن وجوه تعمیق روابط علمی و فرهنگی میان ایران و صربستان برشمرد و تأکید کرد: در دیدار با وزیر علوم جمهوری اسلامی ایران، گفت وگوهای مؤثری درباره یافتن راه های توسعه روابط علمی و آموزشی میان دو کشور صورت گرفت.

آقای کواچویچ با اشاره به وجود کنوانسیون روابط علمی و دانشگاهی میان ایران و صربستان، اظهار داشت: بر اساس این کنوانسیون، برش های سه ساله برای گسترش روابط علمی میان ایران و صربستان را دنبال می نماییم. همچنین علاوه بر این کنوانسیون نسبتاً قدیمی، تدوین یک تفاهم نامه علمی جدید نیز در دستور کار قرار دارد و امیدواریم به زودی متن این تفاهم نامه نهایی گردد.

وی با اشاره به تحصیل جمعی از دانشجویان ایرانی در دانشگاه های صربستان، خاطرنشان کرد: نزدیک به ۱۴۰ دانشجوی ایرانی که برخی از آنان توسط دولت صربستان بورسیه شده اند هم اکنون در حال تحصیل در دانشگاه های صربستان هستند. این دانشجویان پس از دانش آموختگی و بازگشت به ایران اسلامی، بهترین حلقه های ارتباط علمی و فرهنگی میان دو کشور خواهد بود.

سفیر صربستان در ادامه وجود برادران خلیل اویچ و مرکز علوم دینی قم در بلگراد را نشان دهنده استانداردهای بالای آموزشی در جامعةالمصطفی دانست و گفت: تألیفات برادران خلیل اویچ در حوزه فلسفه اسلامی، آثاری گرانسنگ و ارزشمند برای جامعه علمی صربستان به شمار می آید که بدین وسیله و از جانب دولت صربستان از جامعه المصطفی بابت پرورش این حلقه های ارتباطی ارزشمند میان دو کشور تقدیر می نمایم.

آقای کواچویچ در پایان این دیدار خاطرنشان کرد: پیشرفت های علمی بشریت تنها مختص چند کشور نیست و همه کشورها می توانند در این عرصه نقش آفرین باشند. به ویژه ایران و صربستان که از تاریخ و تمدن کهن و ارزشمندی برخوردار هستند، قطعاً همچون گذشته در این عرصه نقش آفرین خواهند بود.

در ادامه این دیدار دو طرف پیرامون زمینه های گسترش همکاری های علمی و فرهنگی میان دو کشور به گفت وگو و تبادل نظر پرداختند.