مراسم اختتامیه هفته پژوهش المصطفی صبح امروز در سالن قدس مجتمع جامع امام خمینی(قدس سره) برگزار شد.

 

حجت الاسلام والمسلمین خالق پور در این مراسم ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت حضرت فاطمه زهراء(سلام الله علیها) خاطرنشان کرد: اینکه پیامبر(صلی الله علیه و آله) حضرت فاطمه زهرا را پاره تن خود می خواند بیانگر این است که آن حضرت دارنده مرتبه ای از نبوت رسول گرامی است. پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) بیان می دارد وجود مادی حضرت فاطمه، چکیده عالم و ملکوت است. چنین تعبیری برای هیچ موجود دیگری یافت نمی شود.

وی در ادامه به موضوع پژوهش پرداخت و یادآور شد: مقام معظم رهبری مبنایی را به عنوان شاخص در همه فعالیت ها ذکر نموده اند که در تدبیر امور پژوهشی نیز باید در دستور کار قرار گیرد. هر کار پژوهشی که در جامعةالمصطفی شکل می گیرد یا برنامه ریزی می شود، باید از نگاه مرجعیت برای جهان برخوردار باشد. اگر نگاه های فردی، صنفی و گزینشی در تربیت شخصیت طلاب به عنوان پژوهشگر یا تحقیقات علمی حاکم باشد، مانع از بارور شدن ظرفیت ها خواهد شد.’

جانشین ریاست المصطفی با تاکید بر ضرورت برخورداری از هویت مرجعیت علمی در محصولات پژوهشی المصطفی، یادآور شد: ما در اسلام از ظرفیت های بسیار زیادی برخوردار هستیم و با کم ترین زحمت می توان بیشترین دستاورد را ارائه نمود؛ زیرا مطالب اصلی توسط پیامبر(صلی الله علیه و آله) و اهل بیت(علیهم السلام) در اختیار ما قرار گرفته است.

وی نیازمحور بودن را یکی از ویژگی های لازم برای پژوهش در المصطفی خواند و ابراز داشت: اگر پژوهش های ما ناظر به مسائل بیرونی نباشد، هدر دادن انرژی و هزینه به شمار می آید. در پژوهش ها باید تفکر انقلاب اسلامی و بحث اسلام به عنوان دین نجات بخش برجسته شود. گاهی متون به قدری آمیخته با مطالب مختلف است که نمی توان تشخیص داد این مطلب از دیدگاه اسلام بیان شده است یا از سوی متفکران غربی؟

حجت الاسلام والمسلمین خالق پور ادامه داد: باید در تحقیقات خود ارتباط دنیا با امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) و تفکر انقلابی را پر رنگ نماییم. باید پژوهش های ما چنین ماهیتی یابند. خروجی پژوهشی ما نباید خنثی باشد و نباید ادبیاتی استفاده شود که در مسیر حرکت دشمن باشد. بسیاری از اندیشمندان ما با چنین مشکلی مواجه هستند و بیشترین آسیب ها نیز از همین ناحیه وارد می شود.

وی با تاکید بر ضرورت جهانی بودن دامنه پژوهش، تاکید کرد: مخاطب پژوهش های ما باید کل جهان باشد و گروه های پژوهشی با این دیدگاه باید شکل گیرد. یکی از ضعف های ما در عرصه پژوهش، کار گروهی است.

جانشین ریاست المصطفی ضمن تقدیر از معاونت پژوهش به دلیل برگزاری شایسته برنامه های این هفته، ابراز داشت: مجموعه تلاش های صورت گرفته پژوهشی در یک سال گذشته به اشکال مختلف در نمایشگاه و نشست ها و گفت وگوهای هفته پژوهش عرضه گردید که فرصت بسیار بابرکتی برای شناخت توانمندی و شناسایی نقاط ضعف به شمار می آید.

وی اظهار داشت: مناسب است در سال آینده، علاوه بر مجتمع های آموزشی، مراکز پژوهشی مرتبط با المصطفی و نیز نمایندگی های خارج از کشور، به شکل پررنگ تری آثار خود را در نمایشگاه هفته پژوهش ارائه نمایند. معاونت پژوهش المصطفی همه ساله باید دستاوردها و برنامه های خود را ارائه نماید که این عرضه و اطلاع رسانی ضرورت نظام بخشیدن به پژوهش المصطفی است. همچنین نقشه راه یک ساله در هفته پژوهش باید ارائه شود که اگر چنین نقشه ای ترسیم شود، همه ظرفیت ها در کنار یکدیگر قرار می گیرند و می توانند مجموعه را به نقطه اوج پژوهشی رهنمون سازند.

گفتنی است در ابتدای این جلسه، حجت الاسلام والمسلمین دکتر عابدی نژاد طی سخنانی به تبیین الزامات پژوهشی پرداخت و ابراز داشت: پژوهش باید در مسیر صحیح خود که همان زمینه سازی برای تمدن نوین اسلامی است حرکت نماید.

معاون پژوهش المصطفی ابراز داشت: انسان ها هنگامی که در درون نظم اجتماعی تمدن الهی قرار گیرند، قوت هایشان برانگیخته شده و به اوج خلاقیت و شکوفایی و علم دست خواهند یافت.

در بخش بعدی این مراسم آقای قلی زاده مسئول دبیرخانه دائمی هفته پژوهش المصطفی گزارشی از برنامه های انجام شده در هفته پژوهش المصطفی ارائه نمود.

در پایان نیز از رتبه های برتر پژوهشی جامعةالمصطفی تقدیر به عمل آمد.