هفدهمین جلسه نقد و مناظره علمی با عنوان تحلیل فلسفی "نظریه انتخاب" ویلیام گلاسر، روز پنجشنبه مورخ 8 شهریور ماه 1403 ساعت 10 صبح در سالن جلسات دانشگاه مجازی المصطفی(ص) برگزار گردید.
دکتر توفیق اسداف در این جلسه نقد و مناظره با تحلیل «نظریه انتخاب ویلیام گلاسر» بیان داشتند:
روانشناسی روابط افراد با یکدیگر و بروز رفتارهای فردی و علل و عوامل آن را نمی توان فقط به ژنتیک و یا دوران کودکی یا رفتارهای هیجانی و یا رفتار نادرست پدر و مادر و اطرافیان مرتبط دانست. نکته مهم در مقوله ارتباط؛ رابطه مستقیم ارتباط با سلامت فرد می باشد و نمی توان فقط به گذشته افراد توجه داشت، بلکه باید شبکه ارتباط فرد در حال حاضر مورد بررسی و بازنگری قرار گیرد، ضمنا تنها کسی که بر روی فرد تاثیر بسزایی دارد خود شخص می باشد. انتخاب دست خود انسان ها می باشد؛ اما انسان ها در شرایط سخت و هیجانی باید تصمیم های عاقلانه و درست بگیرند و بروز رفتارهای آگاهانه و درست داشته باشند.
همچنین ایشان با اشاره به نقدهایی که می توان به دکتر ویلیام گلاسر داشت، توضیحاتی راجع به نیازهای واقعی انسان ارائه دادند و تاثیر محیط و تاثیر گذشته و ژنتیک را مهم دانستند.
در ادامه، حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمدی امین یادآور شدند:
حُسن انتخاب یک موضوع بسیار مهم می باشد و معمولا موضوعاتی که کمتر به آن توجه شده می تواند شروعی خوب برای بررسی های بعدی باشد. رابطه علم و فلسفه در ساحت های مختلفی بیان می شود و نظریه های علم پایه وقتی ارائه می شود با نظریه های زیست شناسانه یا نظریات فیزیک بیان می شود، خیلی از مباحث فلسفی بر پایه علمی بیان می شود، و لازم به ذکر است در حوزه روانشناسی تفاوت هایی بین روانشناسی و روان پزشکی وجود دارد و می توان گفت نباید برای یک شخص افسرده الزاما از همان ابتدا تجویز به دارو شود و اگر چه توجه به مسئله اختیار را می توان یک نکته مثبت از آقای دکتر ویلیام گلاسر در نظر گرفت اما آقای دکتر گلاسر با توجه به اینکه یک روان شناس می باشند می توانند یک اثرگذاری بالایی در شخص داشته باشند. با توجه به اراده و تاثیر خود فرد ما در اینجا با توجه به ادبیات فلسفی می توانیم نقدهای خود را ارائه دهیم و لازم به ذکر است توجه به ارتباط و شرایط افراد بسیار تاثیر گذار بر فرد مورد نظر می باشد.
همچنین دکتر پاشایی اشاره داشتند به اینکه دکتر ویلیام گلاسر بر خلاف جریان آب حرکت می کرد و با اینکه خود ایشان یک روان پزشک مطرح بود ولی قائل به این بود که استفاده از دارو در بعضی از موارد ناکارآمد می باشد و تاثیر خود فرد بر خود بسیار قوی تر از تجویز این داروها می باشد
در پایان حجت الاسلام و المسلمین دکتر براتی با توجه به توضیحات عزیزان حاضر در جلسه مطالبی بیان داشتند و اشاره به این مطلب داشتند که علم نیز اقرار به این مقوله دارد که هنوز به همه ابعاد نتوانسته احاطه پیدا کند.