سی و یکمین کرسی ترویجی بررسی و نقد با موضوع «اندیشه سیاسی آیت الله شاه آبادی و نقش آن در شکل گیری اندیشه سیاسی امام خمینی(ره)» در دانشگاه مجازی المصطفی(ص) برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مجازی المصطفی(ص) سی و یکمین کرسی ترویجی بررسی و نقد نظریه های علمی دینی با موضوع «اندیشه سیاسی آیت الله شاه آبادی و نقش آن در شکل گیری اندیشه سیاسی امام خمینی(ره)» توسط حجت الاسلام و المسلمین مصطفی جعفر پیشه ارائه و توسط حجج الاسلام دکتر احمد رهدار و دکتر میرعلی، مورد نقد قرار گرفت.
حجت الاسلام جعفرپیشه در ارائه ی این طرح بیان داشت، حضرت امام رحمت الله بی شک تحت تاثیر افکار و اندیشه های شخصیت های مهم علمی حوزوی بود. اساتید بزرگی همچون شیخ فضل الله نوری، شهید مدرس و دیگران بودند، لیکن به صورت ویژه حضرت امام به شدت تحت تاثیر ابعاد وجودی مرحوم آیت الله شاه آبادی بودند. و برای آن مرحوم حظی وافر در تدوین شخصیت بزرگ مردی چون امام که تحولات جامعه کنونی ایران و بسیاری از تحولات جهان است متاثر از اندیشه های آیت الله شاه آبادی پذیرفت. حضرت امام تنها برای ایشان عبارت (روحی له الفدا) را اطلاق کرده است.
استاد جعفر پیشه در بخش دیگری از تبیین این کرسی افزود: آیت الله شاه آبادی علاوه بر جنبه های ممتاز علمی و عرفانی دارای اندیشه و رفتار سیاسی نیز بود که بسیاری از آن در تاریخ انقلاب در رفتار امام (ره) تبلور یافت.
حجت الاسلام جعفر پیشه تاکید نمود، مقاله ترویجی یاد شده، در دهه 70 نگاشته شد در حالی که اندیشه های الحادی و ضدیت با تفکر امامین انقلاب توسط گروهی از روشنفکران ترویج میشد.
در ادامه حجت الاسلام رهدار به عنوان ناقد اول بیان کرد: تاثیر گذاری مرحوم شاه آبادی قطعی است امام الگویی مفهومی معرفی نشده است و معلوم نیست تاثیرات این فرد بر امام بوده است. عدم تطبیق و روش مندی مرحوم شاه آبادی در امام چگونه از کلام و رفتار شاه آبادی استنتاج شده است. انتظار این بود مطالب طرح شده همراه با مسائل روز و متناظر با شرایط فعلی می بود.
حجت الاسلام دکتر میرعلی به عنوان ناقد دوم افزود، مقاله ارائه شده قدیمی است و ساختار های مناسب مقاله علمی را دارا نیست، عنوان مقاله و عنوان کرسی معرفی شده یکسان نیست و در ساختار شکلی مقاله نیز هماهنگی مفهومی عنوان و محور ها جای بررسی دارد و گاها نیز تداخل موضوعی در آن مشهود است.
اهمیت موضوع ولایت مطلقه فقیه که جز اندیشه های امام(ره) است چندان در متن مقاله پرداخته نشده است. مرز رفتار و اندیشه در این مقاله روشن نیست و خوب تبیین نشده است.
در ادامه حاضرین در جلسه مطالب خود را ارائه نمودند و در پایان نیز حجت الاسلام جعفر پیشه فرد به ارائه ی پاسخ های مستدل خود پرداختند.
این کرسی ترویجی با مشارکت و حضور نزدیک به 400 نفر از علاقه مندن و دانش پژوهان برگزار شد.