مراسم جشن عید سعید غدیر خم و میلاد باسعادت حضرت امام هادی علیه السلام روز چهارشنبه مصادف با میلاد آن امام همام در دانشگاه مجازی برگزار شد.
در این مراسم معنوی که با حضور ریاست محترم دانشگاه، أعضای هیأت علمی و اساتید، مسئولین و کارکنان دانشگاه برگزار شد، جناب استاد محمدرضا رمزی اوحدی، مؤلف و کارشناس حوزه معارف و دین سخنرانی نمود.
سخنران محترم در ابتدا ضمن گرامیداشت و تبریک میلاد حضرت امام هادی علیه السلام به زیارت نامه هایی که از ناحیه ایشان برای شیعیان به یادگار مانده است اشاره نمود و بیان داشت:
علاوه بر زیارت جامعه کبیره و زیارت حضرت امیر المؤمنین علیه السلام در روز عید غدیر که از حضرت امام هادی علیه السلام وارد شده است، زیارت نامه دیگری به نام: زیارت جامعه أئمة المؤمنین علیهم السلام نیز از ایشان صادر شده است که از جهتی وقایع نگار تاریخی هم محسوب می گردد و در ضمن فرازهای زیارت، به مصائب و اتفاقات تاریخی که بر اهلبیت عصمت و طهارت علیهم السلام وارد شده، اشاره می کند.
ایشان با استفاده از فرازی از زیارت نامه حضرت امام علی علیه السلام که خطاب به ایشان عرض می کنیم: «كُنْتَ لِلْمُؤْمِنِينَ أَباً رَحِيماً إِذْ صَارُوا عَلَيْكَ عِيَالًا فَحَمَلْتَ أَثْقَالَ مَا عَنْهُ ضَعُفُوا وَ حَفِظْتَ مَا أَضَاعُوا وَ رَعَيْتَ مَا أَهْمَلُوا» بیان داشت:حضرت امیر المؤمنین علیه السلام در دنیا و برزخ و قیامت پدر مهربان مومنین هستند و با جبران نقص و ضعف و کوتاهی آنان، به فریاد شیعیان و موالیانشان می رسند.
استاد اوحدی در ادامه سخنانشان به مسئولیتی که پیامبر اسلام در خطبه غدیر بر عهده همه مسلمانان تا دامنه قیامت گذاشتند و فرمودند: «فَلْیبَلِّغِ الْحاضِرُ الْغائِبَ وَالْوالِدُ الْوَلَدَ إلی یوْمِ الْقِیامَةِ»، پرداخته و افزود: حضرت فرمودند: پدران باید پیام غدیر را برای فرزندانشان بیان کنند و ما همه موظفیم موضوع غدیر را به گونه ای شیرین و قابل فهم برای فرزندانمان بیان کنیم و آموزش دهیم، چرا که مسأله ولایت و امامت مانند نقطه پرگار، اساس و محور سایر بخش های دین مبین اسلام است و بدون آن، نماز و روزه و حج و جهاد و زکات ناتمام می ماند؛ از این رو در آیه شریفه خداوند می فرماید: «الْیوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیکُمْ نِعْمَتی وَرَضیتُ لَکُمُ الاْءسْلامَ دینا»؛ همچنان که تعیین و تبیین مسأله ولایت و جانشینی حضرت امیر المؤمنین علیه السلام بر اساس آیه شریفه: «اليوم يئس الذين كفروا من دينكم» باعث ناامیدی کافران شد نه آیات و احکام جهاد.
همچنین سخنران این محفل معنوی با استفاده از دستور تبلیغ پیام غدیر به تربیت معنوی فرزندان اشاره و بیان داشت: تربیت معنوی فرزندان آنقدر نزد ائمه علیهم السلام مهم بوده است که امام حسین علیه السلام در لحظات آخر عمر شریفشان با زبان تشنه و بدن مجروح و در حالیکه اصحاب و فرزندانشان شهید شده بودند، وارد خیمه فرزندشان امام سجاد علیه السلام شدند و فرمودند: فرزندم! دعایی را اکنون به تو می آموزم که مادرم برای حوائج و مصائب بزرگ به من آموخته است1. و این نشان از اهمیت تربیت معنوی فرزندان دارد.
ایشان همچنین به جایگاه رفیع خدمت در جامعه المصطفی العالمیة و نقش هدایت انسان ها اشاره و افزود: در روایتی از امام باقر علیه السلام آمده است که در روز محشر افرادی را می آورند که در ردیف انبیای الهی هستند در حالیکه از آنها نبوده اند و آن جایگاه را بخاطر هدایت مردم به دست آورده اند؛ و این نشانه محبت خدا و اهلبیت به شماست که توفیق این خدمت را به شما داده اند.
استاد اوحدی در پایان سخنانشان همچنین افزود: حضرت امیر المؤمنین علی علیه السلام در قیامت قسیم الجنة و النار هستند و این روایت حتی مورد قبول اهل سنت نیز هست2، اما نکته لطیف در این موضوع این است که حضرت در قیامت خطاب به جهنم می فرمایند: جهنمیان برای تو و بهشتیان برای منند، و این انتساب به حضرت علی علیه السلام و نه بهشت، بسیار حائز اهمیت و زیباست.
شایان ذکر است در این مراسم، ذاکران اهلبیت عصمت و طهارت علیهم السلام حاج حسن پاک زمان و محمودرضا کوچک یزدی به مدیحه سرایی، شعرخوانی و قرائت زیارت امین الله پرداختند.
...................................
1. عن زين العابدين عليه السلام : ضَمَّني والِدي عليه السلام إلى صَدرِهِ يَومَ قُتِلَ وَالدِّماءُ تَغلي ، وهُوَ يَقولُ : يا بُنَيَّ! اِحفَظ عَنّي دُعاءً عَلَّمَتنيهِ فاطِمَةُ عليهاالسلام ، وعَلَّمَها رَسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله، وعَلَّمَهُ جَبرَئيلُ عليه السلام فِي الحاجَةِ وَالمُهِمِّ وَالغَمِّ وَالنّازِلَةِ إذا نَزَلَت وَالأَمرِ العَظيمِ الفادِحِ . قالَ : اُدعُ : بِحَقِّ يس وَالقُرآنِ الحَكيمِ ، وبِحَقِّ طه وَالقُرآنِ العَظيمِ ، يا مَن يَقدِرُ عَلى حَوائِجِ السّائِلينَ ، يا مَن يَعلَمُ ما فِي الضَّميرِ ، يا مُنَفِّسُ عَنِ المَكروبينَ ، يا مُفَرِّجُ عَنِ المَغمومينَ ، يا راحِمَ الشَّيخِ الكَبيرِ ، يا رازِقَ الطِّفلِ الصَّغيرِ ، يا مَن لا يَحتاجُ إلَى التَّفسيرِ ، صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ ، وَافعَل بي كَذا وكَذا.
2. احمد بن حنبل، رهبر فقهای اهل سنت، به روایت "أنا قسیم الجنة والنار" که از امام علی (ع) نقل شده است، اعتقاد داشته و در پاسخ به کسانی که این روایت را نفی میکردند، استدلال میکرد که این روایت بر اساس حدیث پیامبر (ص) دربارهی علی (ع) که «دوست ندارد تو را مگر مؤمن و دشمن نمیدارد تو را مگر منافق» استوار است، و این نشان میدهد که علی (ع) کسانی را که مؤمن هستند، به بهشت و کسانی که منافق هستند، به جهنم می فرستد.