در شانزدهمین اجلاس مدیران و نمایندگان جامعة المصطفی مطرح شد

جامعةالمصطفی یکی از برجسته‌ترین سازمان‌های علمی و دانشگاهی نظام اسلامی است

به گزارش روابط عمومی دانشگاه مجازی المصطفی آیت‌الله قمی، معاون بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی)، در سومین روز شانزدهمین اجلاس سراسری مدیران و نمایندگان جامعةالمصطفی، به مسئولیت مهم و خطیر جامعةالمصطفی در میزبانی از تشنگان معارف ناب الهی اشاره کرد و یادآور شد: امیدواریم تلاش و زحمات ارزشمند و مدبرانه المصطفائیان در عرصه بین‌الملل، مقبول درگاه خداوند متعال باشد.

وی، در ادامه، ضمن تبیین فرازهایی از منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی(مدظله‌العالی)، به شرایط و چالش‌های عصر جدید اشاره کرد و با بیان اینکه مسئله کرونا و اوضاع اوکراین، بر پیچ تاریخی حاکم بر جهان شتاب بخشیده است، اظهار داشت: مسئله محیط ‌زیست، بحران آب، غذا و هوا و نیز شکست‌های پی ‌در پی سیاست فشار حداکثری امریکا، از دیگر موضوعات مهم عرصه بین‌الملل و منطقه است.
معاون بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) جهانی‌شدن فرهنگ و تأکید توأمان بر بومی‌سازی فرهنگ‌ها در جهان را مورد توجه قرار داد و ابراز داشت: هوش مصنوعی و تأثیری که در ابعاد زندگی بشر می‌گذارد، جزو مسائلی است که بررسی آن به نگاه کلان و راهبردی نیاز دارد.
سخنران این مراسم گزارشی از گستره سمینارهای فرهنگی پیشرو در عرصه بین‌الملل ارائه کرد و یادآور شد: مهم‌ترین مسئله در این سمینارها، توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) و تأکیدات ایشان بر فعالیت‌های بین‌المللی و مطالبات از تک‌تک دستگاه‌هاست که باید ناظر به نگاه تمدنی مورد توجه قرار گیرد.
وی بر اهمیت امیدآفرینی، بشارت به آینده بهتر و نیز ترسیم هم‌افزایی و هماهنگی‌های فرهنگی عرصه بین‌الملل تأکید کرد و یادآور شد: در میان همه همایش‌های فرهنگ بین‌الملل، جامعةالمصطفی از جایگاه ویژه و چشمگیری برخوردار است، زیرا جامعةالمصطفی از برجسته‌ترین سازمان‌های علمی و دانشگاهی نظام اسلامی به شمار می‌رود که در چهار دهه گذشته به موفقیت‌ها و توفیقات ارزشمندی دست‌یافته است.
آیت‌الله قمی به تجربیات متمرکز جامعةالمصطفی در تربیت طلاب غیرایرانی مبتنی بر تنوع فرهنگی، جغرافیایی، زبانی و مذاهب و ادیان اشاره کرد و اذعان داشت: جامعةالمصطفی در گسترش زبان فارسی و در حوزه ادبیات عرب، تقریب مذاهب اسلامی و گفت‌وگوی ادیان نقش بی‌بدیلی ایفا نموده و در تربیت طلاب و دانش‌پژوهان بسیار خوش درخشیده است.
معاون بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) تربیت پژوهشگران، مؤلفان، اندیشمندان و فعالان برجسته اجتماعی و فرهنگی را برای فعالیت در عرصه بین‌الملل، از قوت‌های جامعةالمصطفی برشمرد و خاطرنشان ساخت: با توجه‌ به نیاز جامعه جهانی به معارف ناب الهی، حتی اگر گستره فعالیت‌های جامعةالمصطفی صد برابر هم شود، باز کم است.
وی، در ادامه، ضمن تبیین شروط استعلای آموزش، بر ارتقای جایگاه آموزش در آموزه‌های حکمت متعالی تأکید کرد و ابراز داشت: مسئول آموزش، مدرس و استادان در سیر صعودی خود باید در وادی انتقال آموزه‌ها و پیام‌های دریافتی به دیگران، از ابزارها، مهارت‌ها و فنون ارائه بهره‌مند گردد.
آیت‌الله قمی، با تأکید بر اینکه در آموزه‌های دینی باید به بیداری دل و بصیرت‌افزایی معنوی توجه وافری صورت گیرد، خاطرنشان کرد: اگر تمام فرایند رسالتی را در مسیر خودسازی طی نکنیم، هیچ ‌گاه نخواهیم توانست سازنده و تربیت‌بخش باشیم؛ اشک‌های روان و دل‌های چاک، نخستین شرط مؤثر بودن در وادی عمل به رسالت دینی است.
سخنران این مراسم بر لزوم توجه به تجربیات موفق نگاه‌های مخلصانه در حوزه‌های علمیه تأکید کرد و یادآور شد: برخی از اندیشمندان، مشکل اصلی بشر در قرن کنونی را گریز از اهل تفکر ذکر نموده، تأکید دارند که علی ‌رغم دوری از تفکر، بشر امروزی خود را متفکر می‌داند؛ علی ‌رغم موفقیت در تفکرات دنیوی، بشر امروزی همچنان از تفکر رازناک و رمزآلود معنوی فاصله دارد.
معاون بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) سرّ توفیق جامعةالمصطفی را تربیت طلاب و ترسیم نظام آموزشی مبتنی بر پیام‌آوری تفکر معنوی دانست و یادآور شد: جامعةالمصطفای مدرن، هیچ‌گاه نباید از ویژگی‌های حوزوی خود عدول نماید و همواره باید خود را به شروط اساسی بالندگی آموزش ناظر به نیازها و شرایط بیاراید.
وی، با تأکید بر اینکه نباید خود را از نگاه نافذ امام معصوم(علیه‌السلام) دور بدانیم، خاطرنشان کرد: گام ‌نهادن در مسیر کسب رضایت الهی و توجه به سربازی صاحب‌الزمان(عجل‌الله تعالی فرجه‌الشریف)، در پویایی فعالیت‌ها بسیار مؤثر است؛ آراستگی به روح معنوی، از مهم‌ترین پایه‌های حرکت در مسیر رسالت دینی برشمرده می‌شود.
آیت‌الله قمی محبت و تکریم طلاب و دانش‌پژوهان را در نهادهای دینی، از اصول اساسی حرکت به سمت رضایت الهی توصیف کرد و یادآور شد: تکریم، محبت‌ورزی و خدمت به طلاب، مشتاقان و تشنگان معارف ناب الهی، باید اسوه و الگویی مهم برای المصطفائیان باشد.
وی نگاه تمدنی به مسئله ‌آموزش در جامعةالمصطفی را بسیار مهم ارزیابی نمود و ابراز داشت: باید هدف چرایی و چگونگی زمینه‌سازی برای ظهور را همواره به یاد داشته باشیم و با برخورداری از نگاه تمدنی، گام‌های مستحکمی در حوزه پژوهش، آموزش، فرهنگ و تربیت ترسیم نماییم.
عضو هیئت ‌امنای جامعةالمصطفی تصریح کرد: جامعةالمصطفی باید در لایه‌های عمیق فلسفی، افق‌گشایی فرهنگی و تمدنی را دنبال نموده، در تبیین مبانی علوم ‌تجربی، رسالت خود را در افق جدید و مبتنی بر بازتأسیس علوم ایفا نماید.
وی، در بخش دیگری از سخنان خود، به نقش رهبر معظم انقلاب(مدظله‌العالی) در پیشرفت علمی کشور اشاره کرد و یادآور شد: رهبر معظم انقلاب اسلامی(مدظله‌العالی) با فرهنگ‌سازی، ایجاد انگیزه و زمینه‌سازی برای پایداری اندیشه پیشرفت، بیشترین نقش داهیانه را در پیشرفت فناوری کشور داشته‌اند.
معاون بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی)، با تأکید بر اینکه در پرتو ولایت ‌فقیه، کشور در مدت کوتاه تاریخی به رشد بی‌سابقه‌ای در حوزه علم و فناوری نائل آمده است، اظهار داشت: اتخاذ ابراستراتژی در سه دهه اخیر در کنار تفکر نظام‌مند رهبری و تدوین برنامه‌های حساب‌شده، در رشد علمی کشور بسیار مؤثر بوده است.
وی ادامه داد: دستور تأسیس نخستین شهرک علمی و تحقیقاتی کشور در دهه 70، تأسیس شورای ‌عالی حوزه‌های علمیه، هدایت تحصیلی بنیاد نخبگان، هدایت مسئولان به جنبش نرم‌افزاری و پیگیری مجدانه آن، طرح گفتمان «ما می‌توانیم» از دوران ریاست‌ جمهوری، تأکید بر لزوم توسعه کمی و کیفی آموزش عالی کشور، پیگیری صنایع موشکی، هوافضا و فناورهای نوین نانوتکنولوژی، سلول‌های بنیادین و...، ادغام آموزش و درمان برای توسعه دانش پزشکی، پیگیری حضور ایران در رقابت‌های بین‌المللی، تدوین و ابلاغ اسناد ماندگار و نقشه جامع، تأکید بر تقویت تعاملات علمی کشور، پیگیری تشکیل معاونت علمی ریاست ‌جمهوری، روشنگری در مورد طرح‌های دشمن در توقف، انهدام و مانع‌تراشی‌ برای رشد علمی، تدوین طرح مرجعیت دانشی و نیز تبدیل ‌شدن علم به بخشی از هویت ایرانیان، که جامعه‌ای علم دوست و علم‌پژوه هستند، تنها بخشی از اقدامات داهیانه رهبر معظم انقلاب اسلامی(مدظله‌العالی) در عرصه توسعه علم و دانش در کشور است.
آیت‌الله قمی، در بخش پایانی سخنان خود، با تأکید بر اینکه جامعةالمصطفی باید فرهنگ توجه به علم و فناوری را در جوامع هدف گسترش دهد، خاطرنشان کرد: باید به مسائل معنوی در کنار مسائل آموزشی توجه زیادی داشت، استادان و کارمندان خودسازی را جدی بگیرند و تکریم و محبت طلاب غیرایرانی را سرلوحه فعالیت‌ها قرار دهند. برخورداری از نگاه تمدنی در افق گشایش‌ها و نیز توسعه کمی و کیفی علم و فناوری جوامع هدف، جزو رویکردهای مهم است.